Mentoraink, tanáraink nagy része képesített szaktanár, néhányan pedagógiai asszisztensként vagy szakmájuk nagyjaiként (pl.csillagászat) egészítik ki csapatunkat. Többen közülük önkéntesek, idejüket, energiájukat áldozzák az egészséges, vidám, tettrekész, tudatos  jövő generációjáért.

RUZSONYI ÁGNES

felsős csoportmentor, a KettőPontNulla vezetője

Ruzsonyi Ági vagyok, 5 saját és sok-sok fogadott gyermek anyukája illetve pótmamája. Többdiplomás pedagógusként eltöltöttem néhány évet a közoktatásban, majd rövid kísérletezés után egy pedagógiai módszer kidolgozásában vettem részt. A vízi foglalkozásokon való alkalmazásáról két könyvünk született, férjemmel, Kalovits Istvánnal, majd néhány évre belekóstoltam az újságírásba és rádiózásba is. A gyermekek mellett a másik "szerelem", a színház (ahol Édesapám révén szinte fél gyermekkoromat töltöttem) is lassan utat tört életemben: Varga Gyöngyi kolléganőmmel - lassan 8 éve - megalakítottuk a Budaörsi Diákszínpadot, ahol - egy rendezői képzés elvégzése után - számtalan színdarabot vittünk diákjainkkal színpadra. A felnőttképzésben jelenleg is dolgozom, de legalább 20 éves vágyam már tovább nem várathatott magára: éppen itt volt az ideje egy alternatív lehetőség felépítésének - amely szakítva nagyon sok más elképzeléssel, közösségi összefogásból születik meg.

Mint ahogy az életemben, a gyermeknevelésben és az ismeretszerzés segítésében (valamiért nem szeretem az "oktatás" szót!) is fontosnak tartom az egymásra figyelést, a kicsik fejlődésének segítését, információigényük kibontását, támogatását, kreatívitásuk segítését, korlátok(=kapaszkodók) mellett az egyéniségük szárnyalásának támogatását, a csapat-élményt, összetartást-összetartozást, az egyéni ÉS csoportos munkára való képesség lehetőségét... Fontos számomra, hogy békés, nyugodt, vidám, szeretetteljes légkört alakítsunk ki, fontos a környezettudatosság, a művészet, a szenvedély, a zene, a pozitív gondolkodás, fontos a bizalom, a tudatosság, de a fejlődésre, akár változásra való lehetőség is. Elengedhetetlen, hogy a gyerekek értsék az összefüggéseket, hogy lelkesedéssel, örömmel közeledjenek az újhoz, az új ismeretekhez, hogy egyszerűen szeressék felfedezni a világot. Hiszem, hogy pozitív gondolatokkal, jó szándékkal, humorral, segítségnyújtással nagyon sok minden megoldható... Hiszem, hogy mindannyiunknak kellenek álmok...a gyermekeknek is...mivé is válnánk álmok nélkül??

ERDŐSINÉ VÖRÖS ÁGNES

alsós csoportmentor, a KettőPontNulla alapítótagja

Erdősiné Vörös Ágnes vagyok. Három, immár elég nagy gyermek édesanyja, Péter fiam 22, Manka 19, Réka 13 éves. Pedagógus, tanító, képességszövő. Színes világban élek, imádom a színeket, a gyerekekkel való kapcsolataimat is állandóan színesítem. Tanítói pályafutásom alatt mindig is érdekelt, hogyan tudják a gyerekek lehetőségeiket kihasználni, hogyan válhat számukra a tanulás görcsöktől mentes, élvezetes megismerési folyamattá.

5 évig tanítottam állami keretek között, azóta képességszövőként tevékenykedem. Két korosztállyal ügyeskedünk, mikor mire van igény. A 7-10 évesekkel a tanuláshoz nélkülözhetetlen alapképességeket csiszoljuk. Pár évig saját napközi keretein belül a hét minden napján más-más képességterületre koncentráltunk. A hétfő a figyelem, a kedd a logika, a szerda a nyelv, a csütörtök a memória, a péntek a kreativitás napja volt. Leckét írtunk, játszva tanultunk, nagyokat legóztunk, együtt uzsonnáztunk, élveztük a délutánt. A másik terület a 11-14 éves korosztály, akiknek tanulás módszertani praktikákat gyűjtöttem, sok-sok játékkal, érdekességgel, jelenleg a budaörsi Közösségi házban foglalkozok velük.

Két nagyon kedves családnál beépültem, mint „házitanító”, évek óta segítek két testvérpárnak. Együtt tanulunk, praktikus megoldásokat keresünk, nagyokat játszunk hetente több alkalommal.

S hogy mit gondolok a tanítás-nevelés folyamatáról?

· Úgy gondolom, minden csemete értékes valamiben, az én dolgom, hogy ezt meglássam, megerősítsem és támogassam.

· A játék életünk része, hiszem, hogy kisgyermekként, kamaszként és felnőttként is általa erősödünk, fejlődünk, így igyekszem mindent e köré építeni, erre alapozni.

· Kreatívnak lenni, ma már mindenhol „elvárás”. Gyermekkorban ezt a tanítás-tanulás folyamatában ki nem használni vétek. A gyermek fantáziája határtalan, ennek segítségével megismertetni vele a világot mindkettőnk számára izgalmas, színes feladat.

· Társként kezelni egymást, megismerni, megérteni a másik lelkét, érzéseit, hangulatát, ez tanár-diák viszonyban elengedhetetlen. Kedvesen következetesnek lenni, humorral mindent átvészelni, én ebben hiszek.

· Már alsó tagozatban tudatosítani a csemetékben, hogy mindig legyen céljuk, mert azt elérni, teljesíteni jó dolog, hogy az oda vezető úton nem kell félniük semmitől, számíthatnak rám, mellettük és velük leszek. Legyenek boldog, tanulni vágyó iskolás gyerekek.

KOVÁCS VERONIKA

vezető helyettes,  oktatási koordinátor, pedagógiai asszisztens

Verának nemcsak a szervezésben, gondoskodásban, de a nevelésben is hatalmas szerepe van, minden gyermekkel hamar megtalálja a hangot, kedves, humoros személyiségével, de ha kell határozott fellépésével igen jó vezetője a rá bízott csoportoknak. Önálló, de igazi csapatember is, tanulócsoportunk ma már nehezen működne nélküle.

BÍRÓ VIKTÓRIA

alsós csoportmentor, tanítónő, gyógypedagógus, logopédus

Viki kisugárzó, kedves, nyugodt személyiség, már első találkozáskor maradandó élmény vele a beszélgetés. Sokgyermekes édesanya, kifejezetten jól koordinálja gyermekeit, életét. Igazi problémamegoldó. Nagyon szereti a gyermekeket, érti is a nyelvüket. Sulinkban az alsósok tanító nénije, logopédusa, valamint angoltanára lesz.

PAPPNÉ DAJKA EMESE

alsós mentor, pedagógiai asszisztens, környezet/természetismeret irány

Emese is többgyermekes édesanya. Vidámsága, kisugárzó személyisége, humora hamar megfogja a gyerekeket és felnőtteket egyaránt. Határozott, kedves, mosolygós foglalkozásvezetője lesz a legkisebbeknek.

SZAKTANÁROK

Mészáros Orsolya - magyar irodalom és nyelvtan

Tóth Gergely - történelem

Boldog Ádám – csillagászat, földrajz, matematika, fizika

Csapatunk legújabb tagjait is hamarosan bemutatjuk!

+36 70 624 5550

1112 Budapest Repülőtéri út 2/b

©2018 by KettőPontNulla Tanulócsoportok