Mentoraink, tanáraink nagy része képesített szaktanár, néhányan pedagógiai asszisztensként vagy szakmájuk nagyjaiként (pl.csillagászat) egészítik ki csapatunkat. Többen közülük önkéntesek, idejüket, energiájukat áldozzák az egészséges, vidám, tettrekész, tudatos  jövő generációjáért.

RUZSONYI ÁGNES

felsős csoportmentor, a KettőPontNulla vezetője

Ruzsonyi Ági vagyok, 5 saját és sok-sok fogadott gyermek anyukája illetve pótmamája. Többdiplomás pedagógusként eltöltöttem néhány évet a közoktatásban, majd rövid kísérletezés után egy pedagógiai módszer kidolgozásában vettem részt. A vízi foglalkozásokon való alkalmazásáról két könyvünk született, férjemmel, Kalovits Istvánnal, majd néhány évre belekóstoltam az újságírásba és rádiózásba is. A gyermekek mellett a másik "szerelem", a színház (ahol Édesapám révén szinte fél gyermekkoromat töltöttem) is lassan utat tört életemben: Varga Gyöngyi kolléganőmmel - lassan 8 éve - megalakítottuk a Budaörsi Diákszínpadot, ahol - egy rendezői képzés elvégzése után - számtalan színdarabot vittünk diákjainkkal színpadra. A felnőttképzésben jelenleg is dolgozom, de legalább 20 éves vágyam már tovább nem várathatott magára: éppen itt volt az ideje egy alternatív lehetőség felépítésének - amely szakítva nagyon sok más elképzeléssel, közösségi összefogásból születik meg.

Mint ahogy az életemben, a gyermeknevelésben és az ismeretszerzés segítésében (valamiért nem szeretem az "oktatás" szót!) is fontosnak tartom az egymásra figyelést, a kicsik fejlődésének segítését, információigényük kibontását, támogatását, kreatívitásuk segítését, korlátok(=kapaszkodók) mellett az egyéniségük szárnyalásának támogatását, a csapat-élményt, összetartást-összetartozást, az egyéni ÉS csoportos munkára való képesség lehetőségét... Fontos számomra, hogy békés, nyugodt, vidám, szeretetteljes légkört alakítsunk ki, fontos a környezettudatosság, a művészet, a szenvedély, a zene, a pozitív gondolkodás, fontos a bizalom, a tudatosság, de a fejlődésre, akár változásra való lehetőség is. Elengedhetetlen, hogy a gyerekek értsék az összefüggéseket, hogy lelkesedéssel, örömmel közeledjenek az újhoz, az új ismeretekhez, hogy egyszerűen szeressék felfedezni a világot. Hiszem, hogy pozitív gondolatokkal, jó szándékkal, humorral, segítségnyújtással nagyon sok minden megoldható... Hiszem, hogy mindannyiunknak kellenek álmok...a gyermekeknek is...mivé is válnánk álmok nélkül??

+36 70 624 5550

2040 Budaörs Károly király u. 79/D

©2018 by KettőPontNulla Tanulócsoportok